marți, 27 octombrie 2015

Viitorul Guvern va fi Plahotniuc

O opinie referitor la strategia KGB-iștilor din jurul lui Plahotniuc de distrugere a PLDM și lipsa lor de scrupule față de consecințele asupra cetățenilor simpli (curs valutar, salarii reținute, prețuri, inflație).

Guvernul Streleț va cădea! 100%
Ghimpu nu va vota!

PD + PCRM(tot pd)+PSRM vor demite Guvernul

Unii au lansat ideea că totul se va întâmpla rapid: două săptămâni și Candu Premier! 
Personal nu cred că se întâmpla astfel!
Ei au nevoie de a induce o anumită stare în societate, circumstanțe de necesitate a instaurării oricărui Guvern. Ei merg la bluf să demonstreze că controlează absolut tot ce mișcă în Republica Moldova.
Cu alte cuvinte, după demisie vor merge negocieri dure după următorul scenariu:

- AIE 4.0 PD PLDM PL și PPEM: Premierul să le revină PPEM, iar dl Leancă să ajungă iarăși un simplu prim-ministru(cu gândul că PLDM nu va accepta iar prima votare să eșueze)
- Varianta dorită de plaha PD PL PPEM PCRM : Candu premier, Ghimpu Președinte de Parlament(aici deja le va fi mai greu să-l îndoaie pe Ghimpu, dar un număr suficient de dosare se cos într-o noapte!)
- varianta de rezervă PD PCRM PSRM și un premier tehnocrat ;) care se va concentra pe „reforme” populiste, lăsând integrarea europeană deoparte.

Ținând cont de stare bugetului, eu cred că plaha se va concentra pe
1. demiterea și îngroparea viitorului luptătorului Streleț(cu ajutorul Curții Constituționale, demis în baza unor suspiciuni de corupție)
2. Instaurarea în termen de 45 de zile a guvernului PD(+PCRM +PPEM) și PL. Are nevoie de ceva încredere din partea UE sau Ro și pentru a convinge FMI să acorde împrumutul atât de necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu