vineri, 14 aprilie 2017

Retragere din politică

     Mulți dintre cei care mă cunosc, nu au înțeles cum am acceptat în 2009 să mă implic în politică (eram un critic vehement al politicii). Evenimentele din aprilie acelui an au fost determinante! Atunci am luat decizia asumată să investesc timp și capacități în încercarea de a schimba sistemul, de a modifica erorile din modul de administrare a Republicii Moldova. Fiind student la cea mai tare facultate de Administrație Publică din Moldova (FRIȘPA USM), am conștientizat pericolele la care mă expun pe mine și pe cei apropiați. Dar ideea că voi avea șansa ca împreună cu o echipă solidă să mișcăm munții din loc m-a determinat să mă implic, iar în fiecare post de lucru în care am fost până acum(colegii pot confirma) am depus maximul de efort posibil să schimb lucrurile spre bine, să aplic cunoștințele teoretice dobândite în pregătirea profesională anterioară! Cele mai multe reforme propuse și implementate au fost posibile doar cu suportul direct al șefilor, care erau numiți pe criterii politice(Ministru, Viceministru, Director general,...). 
    Însă evoluțiile politice de după alegerile locale 2015, dar poate chiar după cele parlamentare din 2014, m-au convins că la moment nu există motive să mai activez în politică...În primul rând pentru că vocea mea și a colegilor nu a fost ascultată la timp, apoi pentru că politica astăzi pentru persoane ca mine înseamnă - familia să-ți fie șantajată, urmărită și presată, și în final: nu identific vreo forță politică care să accepte să facă politică în condițiile care am învățat eu că se face în țările civilizate(cinstit, corect, loial față de alegător, urmărind un scop național bine definit, cu o ierarhie de partid corectă, și în primul rând aproape de oamenii simpli ca mine!). 
     
Astfel, vă promit că nu mă voi mai implica în partide/mișcări politice, decât atunci când oamenii care mă susțin în sat și în regiune vor dori asta! și la sigur va fi un proiect solid, creștin, conservator!

Pentru viitor:
1. Nu plec din Consiliul raional Ialoveni, decât atunci când dl Președinte Dimitriu Anatolie sau satul Bardar nu va mai avea nevoie de votul meu de susținere.
2. Nu plec din Consiliul sătesc Bardar! În primul rând pentru că am o datorie față de oamenii care m-au ales, în al doilea rând am început multe proiecte, vreau să le văd implementate așa cum cred eu mai corect!
3. Nu plec din spațiul public! Chiar dacă voi pleca la privat să muncesc(dacă voi găsi), atitudinea mea critică și tăioasă față de unele fenomene în administrația publică vor dăinui!
4. Apel către echipa mea din sat- multe din lucrurile pe care le-am implementat în sat/raion se datorează anume vouă! Am reușit să reparăm câteva drumuri bune, am pus umărul la conexiunea la rețeaua de gaz natural, cu spitalul nou ne-am chinuit, am discutat cu toți locuitorii satului. Ba chiar și din ce am propus eu la nivel național, tot de la voi este inspirat! Vă mulțumesc pentru susținere! Discutăm relațiile de colaborare la următoare adunare!

PS niciodată nu am stat cu dea sila undeva unde nu am sprijinul total al conducerii/conducătorului!

PPS știu că mulți dintre foștii colegi se vor regăsi în aceste cuvinte, dar nu vor recunoaște public! Eu vă înțeleg durerea, colegi! 

3 comentarii:

  1. mda....
    Sa nu te indoiesti de respectul si aprecierea noastra si pe viitor!!!
    De lucru gaism ne apucam de agricultura privata:):):
    Bafta NOI suntem cu tine si alatrui de tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Alexandru, ești un exemplu pentru tineri.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere