joi, 20 iulie 2017

Deficiențele de comunicare ale APL

    Din momentul creării primelor entitate comunitare locale, adică strămoșii satelor și orașelor actuale, conducătorii au deficiențe de comunicare cu „supușii”. Căpeteniile nu prea vor să știe și să colaboreze cu plătitorii de biruri! Timp de cele câteva mii de ani de evoluție au mai schimbat câte ceva. 
Însă valul de neîncredere, de suspecție(câteodată paranoidală) a alegătorului basarabean, s-a accentuat în ultimii 20 de ani. 
Și eu îl cred! 
Omul chiar are motive să creadă că practic toți aleșii locali fură și lenevesc! 
De ce?
Cum altfel să înțeleagă omul că unele sate înfloresc în proiecte și renovări chiar și pe timp de criză, iar pe strada lor or nu e apă, or nu e canalizare, or drumul e din glod??? Doar la tv arată că în țară e mult mai bine!

Tematica pe care vroiam să o abordez acum este că întotdeauna va fi blamat cel care va încerca să comunice, să facă ce trebuie, să explice oamenilor ce și de ce se întâmplă în sat! dacă primarul și viceprimarul și juma de consilieri vorbesc doar cu cumătrii și cu neamurile, atunci la sigur cel care va primi toate pietrele în cap va fi anume cel care comunică!
or la noi nu se caută cauza reală a problemelor în sine, ci se merge pe bârfă și se dă în cap celui care încearcă să comunice cu alegătorul, cu consăteanul! 
Pentru că este mai ușor de aruncat cu piatra în cel care încearcă să explice lucrurile, decât de analizat cine și ce atribuții funcționale are, ce promisiuni electorale a făcut, ce mișcări politice urzește....

PS în sat vom trăi fix așa cum trăim și acuma atâta timp cât votăm și susținem fiecare neamurile lui, angajatorul lui și nu competența, onestitate și activismul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu