marți, 28 iunie 2016

Frica de comunicare directă

Una dintre numeroasele mari greșeli ale conducătorilor de toate rangurile din spațiul dintre Nistru și Prut a fost lipsa aproape totală de comunicare cu cetățenii! Dacă prin 94 se păstrau tendințele feudalismului colhoznic, atunci după 2001 se tot cultivă diferite culturi ale personalității. Din toate ecuațiile respective este eliminat elementul principal: cetățeanul!
Lipsa de comunicare naște monștri! Crează o prăpastie între conducători și cei care îi aleg(la orice nivel- local, raional, regional, republican), iar această prăpastie pe lângă faptul că se lărgește în continuu, reduce din autoritatea instituțiilor statale. 
Frica de comunicare directă lasă loc de mari interpretări. Iar aceste interpretări sunt deseori alimentate de zvonuri, bârfe și scenarii murdare inventate de adversari politici, colegi, concurenți. 
la nivel local 
consilierii, primarii și președinții de raion au un obicei să vorbească cu alegătorii doar înainte de alegeri, iar în perioade ca anul 2016(fără investiții capitale) îi va costa enorm. Doar aleșii șmecheri sunt printre oamenii și consultă fiecare mișcare, țin pulsul comunității pe viu!
la nivel republican
îmi amintesc campania de informare despre avantajele Acordului de Asociere și cel de Liber Schimb. Aproape toți conducătorii de instituții mergeau la poarta oamenilor și le explicau cum va fi implementat procesul de asociere și demontau miturile populiștilor și oportuniștilor pro-ruși. Unde au dispărut acele inițiative?

În concluzie, comunicarea directă cu cetățeanul- pilonul de bază al statului, nu poate fi înlocuită cu nimic: nici pachetele cu ajutoare, nici mega-manifestările de hram sau alte sărbători, nici investițiile capitale! Iar dacă cineva își închipuie că 10 televiziuni și posturi radio pot substitui ieșirea în teritoriu, va fi taxat dur la următorul scrutin!

PS oameni buni de la conducere- ieșiți la oameni, discutați cu ei, or în condițiile socio-economice actuale, o revoltă a maselor este inevitabilă! 
Campanie de informare a unui senator SUA „De la casă la Casă”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu