joi, 19 ianuarie 2017

Petarde dodoniste

acest post este un pamflet, rog să fie tratat ca atare!

    Să presupunem că există undeva la intersecția a 2 mari superputeri geopolitice, un stătuleț mic, rup în bucăți, condus de un grup restrâns de oameni bogați deținători/arendatori de mulți argați care fug de la un bogat la altu și scriu și comentează.
    În statul dat, să presupunem că domină corupția, justiția e la pământ, iar cetățenii activi fug urgent din țară. Pe deasupra, la toate presiunile economice ale unui partener de dezvoltare și blocarea finanțării altui partener de dezvoltare- dispare din țară un miliard de euro(care până la urmă nu-i chiar miliard, sau nu e singurul...?).
    Cum credeți că va decide grupul de oameni bogați și curați să recâștige încrederea populației sărăcite și dornice de reforme reale? Prin implementarea urgentă a reformelor reale??? Prin reîntoarcerea miliardului de către hoți?
    Nu fiți naivi, colegiul de redacție a pamfletului nostru presupune cu totul altceva: se ia din pseudo-opoziție un om cu un antirainting aproape la fel de mare ca puterea, se crește până la funcția de „prezident”(iar pentru asta se dă vina pe opoziție) și se pune acest balaur roșu la trâmbițat petarde(am citit asta undeva pe facebook) din cele mai înfricoșătoare pentru cetățeni:
gaz, ruși, război, limba română, federalizare, ruperea acordului de asociere, deportări, proteste „coordonate” profesori...
    Ba mai mult, se adaugă niște păpuși coordonate care se pun la harță cu balaurul roșu! Lupte sângeroase, frate, conferințe de presă, declarații, partide noi, unirea, miniștri nenumiți, curți constituționale....
    Iar în tot acest timp, când atenția, și mai ales frica populației este atrasă spre petarde, undeva, pe la 4 noapte, la sfârșitul zilei de muncă, se bea șampanie de 3000 euro sticla cu caviar. Plătitorii de impozite din stătuleț au uitat cu totul de:
- miliard
- metalferos
- punea miliardelor pe spatele cetățenilor
- prețul umflat la combustibil
- prețul fals la gaze naturale
- prețul dublu la electricitate
- corupția și lupta falsă cu corupții
- dosare politice
- presiuni și șantaje prin raioane
- coșul minim de consum vs salariile celor mulți
- calitatea „certificată” a produselor alimentare/servicii/etc.
    Doar la TV, presa online și pe facebook sunt impuse/induse subiecte mult mai importante: Petardele Dodoniste! Deși... petardele vor fi de mai multe culori și vârste, cu comentarii aprinse ba la TV, ba pe facebook, ba în comentarii pe site-uri de știri! Vedem în curând!

Mihai Eminescu
 Glossa(publicată în decembrie1883)
„...Privitor ca la teatru
Tu în lume să te-nchipui:
Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se ceartă,
Tu în colt petreci în tine
Și-nțelegi din a lor artă
Ce e rău și ce e bine.”

PS orice asemănare a personajelor din pamflet cu persoane sau situații reale este pur și simplu întâmplătoare!
Sursa: https://www.facebook.com/buretzart/photos/a.1075540865804951.1073741828.1075489282476776/1737883782903986/?type=3&theater

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu