joi, 19 noiembrie 2015

Condiții și pre-condiții

   Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat miercuri 18 noiembrie primele pre-condiții pentru ca Consiliul Politic Național să decidă asupra acțiunilor ulterioare pentru implicarea sau nu în eliminarea haosului creat de PD atunci când a demis un Guvern în care avea proprii exponenți cu voturile PCRM și PSRM.
   Planul lor era să șantajeze PLDM cu alianțe de stânga și schimbarea vectorului de dezvoltare, iar în 10, maxim 14 zile să numească exact același Guvern, dar cu alt Prim-ministru. 
     Doar că PCRM a decis să nu intre în acest joc al păpușarului, iar PLDM a luat decizia că rezolvarea acestei crize este în responsabilitatea doar a celor care au provocat-o!

   Lamentările și frustrările din ultimile 2 zile ale conducerii formale ale pd nu înseamnă decât că păpușarul nu s-a așteptat ca echipa PLDM să fie așa de unită! Au retezat la comandă liderul PLDM însă stejarul are mai multe rădăcini! 
     Metoda de negociere
    Ați observat cum primele zile un lider formal bulbuca pe la tv că ei nu mai văd fracțiunea și partidul PLDM ca un tot întreg, ei vor discuta cu fiecare în parte. Însă după ce nu li s-a răspuns la nici un apel(iar pentru asta nu pot să-i demită) democrații și alde iaralov au căzut în depresie și constipație: cum e posibil ca lor, stăpânilor Moldovei și tuturor instituțiilor de stat să nu li se accepte mita și șantajul??? Din spusele dlui Ghimpu, doar 4 deputați PLDM și-au exprimat posibilitatea de a merge la negocieri și a forma un nou Guvern... cum ei au nevoie de vreo 14... operația neudalsea....
   Iar după aceasta au venit mesaje dure din UE, în special pentru păpușar: europenii cunosc toate operațiunile lui comerciale din UE din offshor și mai ales afacerile comune ale lui plaha cu șor și cu usatâi din Asia centrală (verificați vă rog marile proiecte de infrastructură rutieră și feroviară între Rusia, statele central Asiatice și gigantul China ;) ). Imediat a ieșit finuțu la rampă și a exclamat că ei vor un PLDM puternic, unit și toată fracțiunea să meargă la negocieri să curețe rahatul care l-au făcut ei cu socialiștii...

PS stimați membri ai alianței pd-PSRM-PCRM, lămuriți-vă odată cine și cum vrea să rezolve haosul politic pe care l-ați creat!

PPS să nu credeți că PLDM va începe măcar a discuta cu cineva din pd sau dintre sponsorii acestuia, până a executa toate solicitările!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu